Based in New York City, October provides a wide range of services from architectural design to corporate branding. With experience in high-end residential, commercial, and planning, the firm offers a diverse range of services with the support of established professional collaborators in a multitude of industries including film, publishing, and architecture. 

Founded in Cambridge, Massachusetts at Harvard University, the firm was conceived as a platform for experimentation through cooperation with various artists and professionals around the world. The goal of the firm is to propose projects for multidisciplinary collaboration, and to provide solutions to contemporary issues through concerted design exchanges.

 

"October" (www.october.ag) 是基于纽约的设计事务所,从大尺度的建筑设计到小尺度的企业品牌设计均有涉猎,在拥有高端住宅、商业和规划经验的同时也向众多的其它领域如影片、刊物、多媒体等提供多元化的专业服务。

成立于美国麻省剑桥的哈佛大学,October 作为一个试验性的平台,希望通过跟世界各地不同类型的艺术家和专家合作来进行更多有意义的尝试,从而达到为多学科交叉类设计问题提供解决方案的目的。

建筑师家庭事务所|OCTOBER

 

 





 

 

【创作者介绍】

 

Winnie Poon  AIA

Registered ArchitectNCARB CertifiedBachelor of Architecture     Cornell 

Ziyin Zhou

Master of Architecture II     Harvard Bachelor of Architecture     Cornell 

 

Winnie Poon  AIA

美国国家注册建筑师委员会(NCARB)注册建筑师康奈尔大学建筑学学士 

Ziyin Zhou

哈佛大学建筑学硕士康奈尔大学建筑学学士

 

 

 

 

 

编辑-王俊睿  

文章- Ziyin Zhou, Winnie Poon

英翻中-王俊睿

 

2014.09.01

 

Thermodynamic Madrid

热力学平衡,马德里

 

Situated in the neighborhood of Tetuán in Madrid, Spain, the project proposes to improve the comfort of a city and its public spaces through modern energy design methods. By cross-referencing collected climate data on the site and using them to inform the design, the neighborhood’s public spaces are improved through the optimization of outdoor spaces with regards to the different seasonal changes. Aside from outdoor interventions such as the creation of green space and natural shading, a tower on top of the existing community pool is created to passively address the resource consumption of outdoor mediations. 

 

项目坐落于西班牙马德里的Tetuán社区内,方案意在寻找一种现代的能耗设计方式来提升整个城市及其公共空间的舒适度,通过对基地多种气候数据的交叉参考并指导设计过程,方案根据不同的季候变化对社区户外空间进行最优化。与此同时,项目不仅仅是对室外环境的调节,如创造绿色空间和自然遮阳系统,而且还在现存社区的正上方设立了一个塔楼以便于隐晦地建立起户外资源与建筑的关系

 Walden 2, Boston

 

Walden 2 is a research based landscape project that tries to understand and evoke the meaning of a landmark beyond the physical location. The first part of the project is an intervention that takes place on January 28th of every year as an event to commemorate and participate in the creation of a new constellation dedicated to Henry D. Thoreau and his survey of Walden Pond. The project is a trace of the process by Thoreau to understand Walden Pond. Through research and investigation through maps, texts, and found objects, we were able to recreate Thoreau’s Walden Pond that exists parallel to the physical site of Walden Pond we find today. The event that takes place on January 28th is merely the origination of a new narrative overlaid on top of the one started by Thoreau.

 

The second part of the project is the transposition of our own process and narrative to a nearby landfill site. Using satellite imagery as the primary tools to re-create alignments and associations, we were able to expand on a narrative existing only through Walden Pond and its forever expanding context and relevance.

 

瓦尔登湖2,波士顿

 

“瓦尔登(公园)2”是一个基于试图超越物理位置定义并试图理解和唤醒地标场所意义的景观研究项目,Henry D.Thoreau曾在瓦尔登湖生活并写作,有一个为纪念他而命名的星座,每年1月28日便是他的庆祝日,项目便是基于这样的一个事实进行叙述转换。项目沿着Henry D.Thoreau的生活足迹来理解瓦尔登湖,透过一系列的调查研究对象,如地图、文字和物件,我们成功的进行了一次有别于现存瓦尔登湖的再创造,它就像在平行时空里并存的另一个湖。

 

项目的第二个部分是将第一阶段的设计过程和叙述转换到邻近的一个废弃场上,通过卫星图作为首要的工具来重新创造对位和联系,我们成功地延展了附着于瓦尔登湖上的空间叙述。

分析图

分析图

概念模型

概念模型

效果图

效果图

TIMELINE

 

Timeline is a video instillation on a selective history of architecture. The video hints at something organic and constantly changing. What interested us more than the structure of the video were the transitional phases when the flow of the video is disrupted by dramatic changes in scale, density, and representation. It made us question if it was possible to extract architecture from those ephemeral moments. In another way, the morphs bring up the question: Is the sum of architecture greater than its constituents? Perhaps a journey through the history of architecture, one will be able to grasp a greater truth more than just examining its constituent parts. 

 

时间轴

 

“时间轴”是一部关于建筑史的装置视频,它意在暗示一系列有机、连续的变化性过程。而比起视频的结构,更让我们着迷的是当画帧在尺度、密度和表现方法上被大幅度干扰(改变)时所呈现的短暂性片段,这些稍纵即逝的瞬间让我们质问其建筑化的可能性。从另一个方面,这些形变揭示出一个问题:“建筑”的总和是否比它的组成部分之和要大?也许通过这样一个对建筑史探索的旅程,我们能有机会体验到建筑的“真实”。

 

73 BRATTLE STREET

(In collaboration with Luat Duong)

 

 

73 Brattle Street is our submission for Radcliffe Institute at Harvard’s Public Art Competition in which we are one of the finalists.

 

We started the project by researching the history of the site. This uncovered the address 73 Brattle Street, which does not exist today because there is no building on the lot. Because it is a public art competition, we felt the need to engage the public with this discovery, but we wanted the project to be about progress rather than history, and contribute to the overall narrative with an event.

 

Approaching the installation, one is presented with imprints in the shape of the building’s footprint in the year 1930. Hanging from a frame structure are 1,632 bells. Each bell is engraved with a unique month of a specific year from 1879, the founding of the Radcliffe College, to 2015, the opening of the installation. While navigating through the soundscape of ringing bells, each visitor is encouraged to take a bell to symbolize the progression of Radcliffe’s history. The visitors will carry the bells with them, near or far, and once all the bells have been taken, the structure stands as a testament to the bells’ presence and reach; while also providing a stage for future activities.

 

Ultimately, 73 Brattle Street is more than just a sculpture but an enduring event that engages the public by tracing history and at the same time unfolding progress through the movement of bells.

 

 

73 BRATTLE STREET

合作者:Luat Duong

 

项目73 Brattle Street在哈佛大学拉德克利夫学院公共艺术设计竞赛中的进入了决赛名单。

 

从基地的历史作为方案着手点,这让我们发现了73 Brattle Street这个地址其实在今天是不存在的,因为那里已经没有任何建筑。由于这是个公共艺术项目,我们认为有必要让群众体会到场所的变化,但同时,我们希望项目更多地着重于变迁而非仅仅牢靠在不变的历史当中。也许设计出一场事件对大家的理解更有帮助。

 

接近这个装置时,参观者会首先发现这个在1930的建筑占地形状被压印在地上,1632个风铃被悬挂在框架结构上。每个风铃都印有从拉德克利夫学院建校年份1879年开始算起的每年每月的特殊标示,一直持续到2015年,预期的装置开放年份。当人们在风铃中游走时,他们可以拿走其中的一个来象征着拉德克利夫学院历史的延续。参观者带着风铃去到或近或远的地方,当所有的风铃被带走是,原来承载着它们的框架结构就转换成了风铃们存在过的证据并构成未来活动的场所。

 

订阅无论微信公共平台

微信号wulunwhatever